6203d7fe0f8a0

Wachten tot het leven kiest?

Soms is het enorm lastig om keuzes te maken. Kiezen voor het een, betekent namelijk een ‘nee’ tegen het ander. Het is soms gemakkelijker om dingen te laten. Gewoon laten gaan en niets doen wachten. Wachten tot het leven kiest.

Ben je wel toe aan het maken van een keuze, dan is dit een vet goede tool! Het helpt je om meer te zakken in je lijf, te voelen, echt te voelen wat je eigenlijk diep van binnen wilt en door het op deze manier te doen heb je minder last van sabotage vanuit je gedachten en patronen.

Hoe dan?

  1. Bedenk hoeveel keuzes je hebt en tel er altijd 1 bij op. Kun je bijvoorbeeld kiezen uit 2 banen, dan heb je 3 opties, want ‘blijven zitten waar zit’ is ook een optie.
  2. Pak zoveel A4tjes als je keuzes hebt. In het voorbeeld hierboven zou ik minimaal 3 A4tjes gebruiken (misschien wel 4, omdat niets doen, ook nog een keuze is).
  3. Leg ze in willekeur op de kop op de grond en zorg dat je niet kan zien wat er op staat. Tip: schrijf niet op heel dun papier met een zwarte stift 😉 Anders heb je geheid last van sabotage, wanneer je stiekem kan zien wat er staat.
  4. Ga een stukje van jouw opstelling vandaan staan en adem 3x diep in en uit. Zorg dat je goed je voeten voelt, stamp desnoods een aantal keer op de grond om goed te aarden. Zorg dat je dit op sokken of blote voeten doet. Nooit met schoenen aan!
  5. Formuleer de vraag die je wilt stellen aan het veld. Laat je lijf leiden. Heb je aantrekkingskracht tot een bepaald blaadje, ga er dan op staan. Als je niet helemaal zeker bent, ga je ieder blaadje 1 voor 1 af. Ga er rustig op staan, voel je lijf, adem een paar diep in en uit. Goed naar je buik. Voel of je sensaties in je lijf voelt. Kan van alles zijn. Warm, koud, tintelingen, zwaar of juist licht gevoel. 
  6. Ben je zeker van een bepaald blaadje, doordat je je bijvoorbeeld stevig voelt staan of een bepaalde aarding voelt, dan kan je er zeker van zijn dat je met je lijf deze keuze hebt gemaakt.
  7. Voel na of dit juist is! Probeer het eens met minder belangrijke dingen en ontdek of dit een tool voor jou kan zijn.

Laat me weten of dit ook een handige tool is voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Willanda van Velthuizen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders