Jouw film, jouw verhaal.

Mijn eigen ervaring met opstellingen was enorm verhelderend. Tijdens de opleiding tot kindercoach was er een dag over opstellingen. Er was een prachtige systemische coach (waar ik ook nog veel trainingen heb gevolgd) die zo integer werkte en zo’n mooie tool had, ik was verliefd op de werkwijze en de resultaten. Sterker nog; het klopte voor mij als een bus. Ik had het gevoel dat dit dè bedoeling was. Ik wist nog niet welke bedoeling, maar het was juist.

Je kent vast dat gevoel dat als je een ruimte inloopt dat je direct de sfeer voelt. Of wanneer je ergens bent, dat je een gevoel van rust krijgt of juist onrust ervaart.

Zo werkt het met opstellen ook. Je werkt met het fenomenologische veld. Het wetende veld. Dit wordt waargenomen zonder woorden, dus intuïtief. Op deze diepere laag werken we en ‘weet’ jij te vertellen of het de juiste film is waar we in zitten. Dat vòel je. Dat ervaar je.

In die film kun je je script herschrijven en verhaallijnen ontdekken waarin patronen en overtuigingen zichtbaar zijn. Ook emoties en gevoelens die niet gevoeld mochten worden, zetten zich vast in je lijf tot op celniveau. We maken het zichtbaar en verlichten het totdat het in het hier en nu kan veranderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *