Waarom ik doe wat ik doe.

Al van kleins af aan heb ik het gevoel dat dingen moeten kloppen. Wat je zegt, moet stroken met wat ik voelde. Wat ik hoorde of voelde moest worden uitgelegd, anders ging ik malen. Een ‘er is niets’, terwijl ik aan alles voelde dat er wel iets was, gaf me het gevoel onbelangrijk te zijn. Uiteraard werd dat niet zo bedoeld, maar dat gevoel kreeg ik wel.


Uitleg dus, de waarheid of in ieder geval richting de waarheid. Natuurlijk kon dat niet altijd, maar het geeft wel aan dat kinderen feilloos voelen of je congruent bent. Ik ben namelijk niet de enige.


Kinderen voelen haarfijn aan als er iets niet klopt.

Als het net even anders zit dan dat ze horen of gewend zijn. Een kind kan niet zeggen dat je niet de waarheid spreekt, alles wat de ouder zegt of doet nemen ze voor waar aan. Wel geeft het ze dus aan dat hetgeen ze voelen dan niet waar is, omdat dat niet strookt met wat ze van de ouder horen.


Ik ben niet altijd blij geweest met ‘alles voelen’. Ik heb het vervloekt, mezelf voor leugenaar uitgemaakt en net zover weggestopt, totdat ik rond mijn 30ste begreep dat het beter was om er weer verbinding mee te maken.Het is namelijk heel helpend als je kunt vertrouwen op je ‘gut’feeling. Je intuïtie.
Tijdens een van mijn opleidingen kwam ik erachter dat het heel helpend is als je je ook kan verbinden met de ander zijn gevoel. Een dag over opstellingen voelde als thuiskomen. Ik kan voelen, meebewegen, ervaren, uitspreken en het vertalen.Wat ik voel, wat ik ervaar is goed voor die ander, die is daarmee geholpen!

Inmiddels is mijn kennis uitgebreid met verschillende technieken, opstellingstools, vaardigheden en ervaringen waardoor ik in een breed spectrum iets kan betekenen.

1 Reactie

  1. Hoi, dit is een reactie.
    Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
    Avatars van auteurs komen van Gravatar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *