Een dankbaar mens

Het mooiste aan het werken met mensen vind ik de kwetsbaarheid. De kwetsbaarheid die ontstaat wanneer mensen zich kunnen ontspannen (in de spanning en vaak onwennige situatie) en open durven te zijn over angsten en onzekerheden, verleden en heden en het nu, de verlangens en dromen.

Dan zie je de mens, de mens die doet wat die doet, omdat al die bovenstaande dingen meespelen. Natuurlijk heb je nog meer dingen die van belang zijn om mensen echt te kennen, maar zonder dat je weet wat iemand drijft, waar iemand bang voor is of waar iemand echt mee moet dealen, heb je niet de complete persoon voor je.

Afgelopen week werd ik zo geraakt door de openheid. (Tja, ik ben ook maar een mens ;)) Deze moeder was zo heerlijk toegankelijk, liet mij toe in een deel van haar leven en dat zorgde voor een intense sessie, waarin zij een aantal dingen heeft kunnen onderzoeken.

Het leverde haar een inzicht op over hoe het was en welke invloed dat nu op haar leven heeft. Ook kon ze voelen hoe het was als ze haar volledige plek kon innemen, durfde in te nemen. Want haar plek innnemen deed ze en hoe! Dat moment; magisch…

Dan ben ik een dankbaar mens en realiseer ik me weer hoe waardevol een opstelling is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *